Raw-Energy-Bombs

Cookies – et sundt og lækkert alternativ

Yes, endnu et indlæg om lækkerier til den søde tand, men med et twist af sundhed.
Som overskiften så fint siger det, så har jeg lavet nogle cookies, som er et sundt alternativ til de velkendte (gode) cookies, der er proppet med sukker. Og det bedste ved det hele er, at de smager syndigt godt, uden at være det.
De er nemme at lave, få ingredienser, og en god løsning til, når sukkertrangen melder sig, en godt alternativ til at få styr på blodsukkeret uden at gå amok i den berygtede slikskuffe.

Jeg har lavet to varianter, men de kan selvfølgelig laves på rigtig mange forskellige måder – kun fantasien sætter grænser. I får her mit bud på to af slagsene.

foto 2

Den lyse, Chocolate Chip Cookie:

1 moden banan
1.5 dl havregryn – jeg brugte grov
2.5 spsk kokosolie
20-30 g mørk (80%) chokolade
Sødemiddel
Vanilje (sukker, pulver eller en stang, smag til)

Tænd ovnen på 180 C, varmlufts. Mos bananen og smelt kokosolien, bland det sammen med havregrynene (havregrynene kan blendes, hvis man ønsker en finere masse), tilsæt sødemiddel, mængden afhænger af, hvilken variant man bruger, tilsæt vanilje og hak chokoladen til fine stykker, bland det i med fingrene og få det fordelt godt i ‘dejen’.

Form små cookies og tryk dem flade på en bradepande med bagepapir, ca. 1 spsk til én cookie.

Bages i ca. 12 min, eller til de begynder at blive gyldne.

Den mørke, Choco Peanutbutter Nut Cookie:

1 moden banan
1.5 dl havregryn
2-3 spsk kokosolie
4 spsk PB2 Chocolate (eller 2 spsk choko peanutbutter)
2 spsk vand
1 spsk kanel
10-15 hasselnødder
2 tsk usødet kakao
Sødemiddel
(Fredagsudgaven: 20 g mørk (80%) chokolade)

Mos bananen, skal helst være ret moden, da den skal være det bindende led. Tilsæt havregrynene til bananmosen. Bland PB2 Chocolate med vand, tilsæt det til ‘dejen’. Alt efter hvor våd/tør ‘dejen’ er – tilsæt da 2 eller 3 spsk smeltet kokosolie, sammen med sødemiddel, det skal gerne kunne klistre sammen. Tilsæt kanel og kakao, få det vend godt ind i ‘dejen’. Hak nødderne og vend dem i med fingrene. Er det fredag eller lørdag, tilsæt hakket chokolade 😉

Bages ligeledes ved 180 c, i ca. 12-15 min., eller til de er gyldne – alle ovne er forskellige, så hold øje 🙂

God fornøjelse og god weekend!

1

  • Sofie

    Har lige prøvet og bage de lyse.. Hold da fast de er gode :-):-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw-Energy-Bombs